Veelgestelde vragen

Je merk positioneren en je doelgroep bereiken. Online en offline.
Strategie • Creatie • Realisatie

FAQ – Veelgestelde vragen

We tillen merken naar een hoger niveau en maken het weer passend bij je product, dienst en kernwaarden. We helpen graag bij het redesign en upgrade van beeldmerk en huisstijl / corporate ID.

Ja, we hebben ervaring met het leveren van toegankelijke PDF bestanden. Vaak zijn dit uitgebreide rapporten of jaarverslagen. Designstijl kan de volledige opmaak van de rapporten verzorgen incl. infographics, tabellen en/of grafieken.

Case voorbeeld in opdracht van de Veiligheidsregio Fryslân: https://www.veiligheidsregiofryslan.nl/media/fmvnw53g/grip-toegankelijk-dt-def.pdf

Ja, die kunnen we leveren en zijn we goed in. We hebben voor diverse relaties uiteenlopende infographics ontwikkeld. In een infographic wordt informatie zoals b.v. onderzoekresultaten en cijfers aansprekend en overzichtelijk visueel weergeven. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de hulpvraag en wensen.

Voorbeeldcase: https://www.designstijl.nl/portfolio/gemeente-heerenveen-infographic/

Jazeker. Autobelettering is vaak een onderdeel bij het design van een corporate restyling of nieuwe identiteit/huisstijl.
Maar een nieuwe autobelettering ontwerpen en realiseren binnen een bestaande huisstijl behoort natuurlijk ook tot de m0gelijkheden.

Voorbeeldcase: Corporate ID Bijzonder Zorgenkind - Wagenpark belettering
https://www.designstijl.nl/portfolio/bijzonder-zorgenkind/

Voor de complete restyling van een corporate ID / huisstijl kunt u zeker bij ons terecht. We zorgen voor een vernieuwing van de huisstijl. Conform doelstellingen en DNA. Daarmee zetten we de organisatie weer in zijn kracht. Alle benodigde merkuitingen binnen de huisstijl stemmen we op elkaar af voor een optimale synergie in communicatie. Het leveren van een (digitaal) huisstijl-handboek met regels en richtlijnen bij gebruik van derden, behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze kleine omvang heeft veel voordelen. We leveren hoogwaardige en vakkundige visuele communicatie en hebben als speerpunten:

  • Heldere communicatie, korte lijnen en één aanspreekpunt;
  • Persoonlijke aanpak en daardoor zeer betrokken.
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en hoge kwaliteitsnorm;
  • Kleine foutmarge;
  • Veel flexibiliteit en geen onnodige overhead!
    Indien de opdracht erom vraagt vliegen we expertise op projectbasis in. Zo schakelen we eenvoudig op van klein naar groot wanneer dat het eindresultaat ten goede komt. Dus heel flexibel!
    Daardoor hebben we alleen overheadkosten waar dat nodig is en betaalt de opdrachtgever niet voor onnodige locatie-, personeel- en organisatiekosten.

Ja. doen we. En moeten én willen we ook om up-tot-date blijven en waar mogelijk slim te kunnen werken. Zo is de inzet bij teksten en brainstormsessies bijvoorbeeld heel effectief en vaak ook kostenbesparend.
We letten er wel met nadruk op dat het 'ten dienste' is. Dus aanvullend en of inspirerend, maar nooit leidend.

Website ontwikkeling is één van de merkuitingen die we verzorgen. Een essentieel onderdeel voor bijna alle bedrijven, maar qua samenstelling en functionaliteit heel verschillend. Daar komt onze expertise in beeld. In het traject ligt voor ons de focus op het design en de coördinatie. Een juiste vertaling van de huisstijl en inhoudelijke wensen qua functie en een effectiviteit. Met onze vakkundige partner hebben we al voor veel organisaties aansprekende en effectieve websites gerealiseerd. In het proces zijn wij het aanspreekpunt en ontzorgen we de opdrachtgever t/m de livegang!

Voor het professionaleren van social media kanalen is het belangrijk om ook vanuit DNA, doelgroep en doelstellingen te werken. Wie is de organisatie? Waar staat het voor? Wat zijn de doelstellingen? Hoe moet het daarvoor gezien worden en bij wie? Vragen die door middel van het opstellen van social media - profiel voor communicatie, toonzetting en design worden beantwoord en vastgelegd. Aan de hand daarvan kunnen we kijken naar welke kanalen gewenst zijn en en welk abonnement qua frequentie en omvang passend is. Het beheer van de kanalen verzorgen we volledig. Zo kan de organisatie focus houden op de dagelijkse bedrijfsvoering en de zorg over social communicatie loslaten. Middels brainstormsessies blijven we steeds up-to-date zijn en sturen we bij waar nodig.

We ontwikkelen sterke logo's en complete visual identities en merkuitingen. Een stap die daaraan vooraf gaat is een sterke merknaam. Dit is veelal onderschat qua invloed op het merk en helpen we graag mee!

Website realisatie is bij ons altijd maatwerk zoals alle merkuitingen. Dat kan basic, eenvoudig of complex als dat de wens en de opdracht is. We hebben ervaring in diverse cases met variaties in functionaliteit. We kunnen het ontwikkeltraject van concept en design tot livegang voor verzorgen.

Bel of mail met Inge Rietsema op 06 - 22 848 945 of via inge@designstijl.nl. We geven graag een snel en eerlijk antwoord op vragen en denken graag mee in oplossingen!

Of stel uw vraag hier onderaan de pagina.